onsdag den 17. februar 2010

Hvalpeskruk

Nuiiii hvor jeg savner at have hund. Bortset fra da jeg boede i Bruxelles i et år efter gymnasiet, har jeg aldrig prøvet at bo uden en hund. Har helt ondt i maven, så meget savner jeg en vaps og selvfølgelig min elskede lille Liva i særdeleshed.
Og det hjælper ikke rigtig på det hele, når jeg hver lørdag underviser hvalpehold. Det hvalpehold der er i gang nu tæller 10 bedårende hvalpe, med alt fra Golden Retriver til Cavalier King Charles. Slet ikke til at stå for.

Men selvom det mest af alt er sjovt og noget så rart at have hvalp, ved jeg også at det er benhårdt arbejde og at jeg slet ikke har tid lige nu :(
Når jeg en gang får tid og det passer ind (og har fundet den rigtige opdrætter etc. etc., kunnne ALDRIG finde på bare at købe den første den bedste hund), overvejer jeg lige nu primært Vizsla (billedet) og Weimaraner. Begge er fuldblods jagthunde og skulle selvfølgelig bruges som sådan, foruden en masse lydighedstræning, måske lidt agility og andet sjov og spas. Og som sofahyggedyr :) Begge har mange kvaliteter jeg påskønner hos en hund, både indeni og udenpå. Engelsk setter, der også er en jagthund og Welsh Corgi, der er en hyrdehund, kunne måske også komme på tale...

Hvis I har hundespørgsmål, er I meget velkomne til at stille dem i kommentarfeltet. Så laver vi en lille hundebrevkasse i dag :)

Jeg er selvfølgelig ikke noget hundeleksikon, men jeg har en ret god portion basisviden. Jeg er uddannet hvalpe-, lydigheds- og klikkerinstruktør, har konkurreret i agility og lydighed og udstillet med fine resultater (Liva-musen var Dansk Champion og Holly blev Københavnsvinder 2009) og været på et utal af kurser. Ja, nu gik der totalt hund i bloggen, men sådan er jeg jo også ;) 

billedet er fra Daily Puppy, der er noget så nuttet, men som ikke just hjælper på hvalpeskrukhed...

6 kommentarer:

  1. Vi skal have en lille hvalp om en uges tid, og da det er vores første hund, ud over de hunde vi havde i hvert vores barndomshjem, kunne det være rart at skrive til dig hvis vi kommer i tvivl om noget. Må jeg henvende mig senere, hvis jeg får brug for det?

    Mange hilsner,
    Susie
    www.stylemeupplease.blogspot.com

    SvarSlet
  2. Nej hvor er den dog helt fantastisk sød!!

    SvarSlet
  3. Susie - Ih hvor spændende :) Det kan du tro at du må, stil det gerne under dette indlæg, så er det lidt nemmere at holde styr på. Og så kan jeg kun råde dig til at læse 'Fra hvalp til hund' af Irene Jarnved, hvis du ikke alleredede har gjort det, den bedste og mest overskuelige hvalpebog. Og evt. melde den lille ny til et hvalpehold, der træner med positive metoder. Det er en stor hjælp + hvalpen kommer til at lege med en masse jævnaldrende og det er nu en gang noget af det fedeste, når man er en lille vaps ;)

    Anna - Ja ikke? Er helt solgt.

    SvarSlet
  4. Hvor er det fedt, at du er hundetræner. og tak for tilbuddet om at spørge. Jeg har en lille hund, en dansk svensk gårdhund, dog bor den ikke hos mig lige pt, da jeg ikke må have hund (thank god), men jeg vil da benytte mig af din hjælpsomhed, hvis der kommer noget som jeg godt gad vide. :)

    Ps. det gør mig ondt med din Liva. :(

    SvarSlet
  5. Har lige stødt ind i din blog og så så jeg du er vild med hunde. Det er jo helt fantastisk. jeg får en 10 uger gammel border terrier her sidst i juni og vil meget gerne have meldt den til noget hundeskole. Jeg bor på vesterbro og vil bare høre, om du kender nogle gode skoler i københavn og om du evt selv underviser? Hvornår er det bedst at starte træning med hensyn til hvalpens alder? jeg skal da forresten straks ind og have fingrene i den bog du anbefaler.
    M.v.h Sofie

    SvarSlet
  6. Hej Sofie,
    Hvor er det bare spændende. Border terriere er nogle vakse små størrelser, så det bliver sjovt. Du kan i princippet starte til hvalpetræning fra hvalpen er 8 uger, når den lige har haft et par dage til at falde til i sit nye hjem. Hvis det selvfølgelig er et godt sted, hvor der udelukkende bliver trænet med positive metoder (gå uden om alt med straf af enhver art, også ruske i nakkeskind, sprøjte med vand, råbe af, stirre på osv.), den slags hvalpetræning er primært bygget op for at socialisere hvalpen og lade den lege med andre hvalpe + give dig nogle redskaber til at træne hunden og få et godt og problemfrit liv sammen.

    Jeg underviser hos Amagerlands Agilyty- og Lydighedscenter (www.amagerlands.dk) og der starter et nyt hvalpehold til august.
    Ellers har Dansk Kennel Klub hvalpetræning både på Amager og Bellahøj.
    Og så er det her også et godt sted: http://www.amagerhundeskole.dk/

    Held og lykke med det hele, det er så morsomt at have hvalp - også hårdt, men husk at nyde det. Det går så stærkt ;)

    SvarSlet

Related Posts with Thumbnails