fredag den 2. juli 2010

Food of the day: Danish style Spanish tortilla

Så er der dømt æggekage. Det er faktisk er en af mine yndlingssommerretter. Nemt, hurtigt og med æg og bacon, der er nogle af mine favoritfødevarer (hvis bare man kunne spise morgenmad altid). Og sundt, medmindre man spiser en pakke bacon pr. person selvfølgelig. Men et par skiver kan man godt være bekendt og så ellers masser af friske grøntsager, ærter og purløg på og godt rugbrød og sennep til, mmmm....


Min mor lavede denne her oppe i sommerhuset i mandags og hun kom hakkede løg og kogte kolde kartofler skåret i mindre stykker i også, så den blev lidt mere som en spansk tortilla.

Man steger bare løg og siden kartofler lidt, inden man hælder æggemassen over (æg og lidt mælk + salt og peber, nogen kommer også lidt mel i), lad det stege ved lav varme til al ægget er stivnet og så er det bare at 'pynte' med tomat, agurk, ærter, purløg og bacon.


Egg tortilla with potatoes and onions in the egg base and tomatoes, cucumber, fresh green peas and bacon on top. Served with wholegrain rye bread ('rugbrød' in danish) and mustard.

2 kommentarer:

  1. Super farvestrålende sommermad, dejlige billeder af enkle ting, mums
    Hyg dig på Roskilde
    Mille

    SvarSlet

Related Posts with Thumbnails