tirsdag den 2. marts 2010

Ice ice baby + opskrift på marengsdutterne

Hmm... måske det bare skal være en dessertblog? I aften har den stået på jordbær-hindbær-lime-yoghurt-is. Frosne jordbær og hindbær blendet med vanille yoghurt, revet limeskal, lidt limesaft og så lidt sojamælk (eller mælk eller fløde) for at få det til at køre. Jeg kom også et par teskeer honning i, men den er også fin fin uden, bare lidt mere fresh (og fly).


Og så til marengs'erierne.

Til 2 personer:

4 marengsfuglereder
Omtrent 2 dl. piskefløde, pisket til blødt skum. Endelig ikke for stift.
25 g hvid chokolade, evt. med nødder i
1 moden passionsfrugt (det er dem der er lidt rynkede, de glatte er suuuure)
ca. 1 tsk lakridsekstrakt (kan købes i helsekostforretninger, meget suuundt)
1 lime (det er kun skallen der skal bruges, så gerne øko, så du ikke skal spise sprøjtegift)
Friske hindbær til pynt

Hak chokoladen fint og fordel omkring halvdelen i de 4 fuglereder. Put derefter en klat flødeskum ovenpå. Så er det frem med passionsfrugt og en teske. Skrab kerner og juice fri og fordel over flødeskum + på tallerkenen. Drys herefter forsigtigt lidt lakridspulver og den resterende chokolade ud over herlighederne og tallerken og afslut med hindbær. Riv til allersidst limeskallen over (pas på ikke at få det hvide med, det er bittert). Voila. Easy peasy, men ser pretty ud og man skal jo ikke glemme at vi også spiser med øjnene.

Hvis det skulle være til sådan rigtigt pænt brug, ville jeg nok bage marengs selv, måske med lidt kokos i... Men marengs kan jo bages i god tid, så det er stadig en dessert hvor man slipper for at stå flere timer i køkkenet, men i stedet kan hygge sig med sine gæster.

Kunne nok godt finde på at lave en stor pavlova-version af denne til min fødselsdag til sommer med masser af friske bær, mmmm...

6 kommentarer:

 1. Det skal vidst prøves. Jeg var ved at dåne over det billede. :)

  SvarSlet
 2. O.M.G.
  Det ser så sindsygt lækkert ud det der!! <3 Fantastisk.

  SvarSlet
 3. Fanny og Pernille - ja, man skal ikke fornægte lidt 'foodporn' og det smagte lige så godt som det ser ud :)

  SvarSlet
 4. Ammenam....God inspiration! Jeg venter stadig i spænding på et beauty/ kosmetik indlæg og vil meget gerne bidrage med inspiration i kommentarerne!

  SvarSlet
 5. SofieW - der går nok lige lidt mht. beautyindlæg, men har ikke glemt det;) Har nemlig lige en ladning produkter på vej fra REN/John Masters, som jeg gerne vil prøve af inden ;) Indtil da er der det her: http://emilylouisesalomon.blogspot.com/2009/12/sndags-beauty.html og lidt andet er der også hvis du vælger den etiket ude i bjælken til højre, der hedder beauty.
  Vil se frem til din kommentar, når jeg får lavet indlægget :)

  SvarSlet
 6. Åh hvor ser den yoghurt dessert altså bare for lækker ud - farven er nok til at det skal afprøves! Og hvor galt kan det gå med jordbær-hindbær, det er da bare de lækreste bær. Spcielt med chokolade, men det er så en anden sag..ummm...chokolade...

  SvarSlet

Related Posts with Thumbnails