lørdag den 27. november 2010

Curly Girl - Products I use

Hermed den lovede oversigt over de produkter jeg bruger i forbindelse med Curly Girl Metoden. Og jeg bruger selvfølgelig langt fra dem alle på en gang. Tænkte bare, at jeg lige så godt kunne tage alle dem med jeg har prøvet og er glad for. Jeg har også bedst erfaringer med at rotere lidt mellem forskellige produkter, i stedet for at bruge de samme hver gang jeg vasker hår.
 1. Conceived by Nature Rosemary Shampoo, uden sulfat. Bruger den ca. 2 gange om måneden. De har også en fantastisk balsam. Kan købes hos horsecare.dk
 2. Jason Naturals conditioner. Der er mange lækre, mine favoritter er den med kelp og den med lavendel. De fleste er uden silikone.
 3. Bed Head Moisture Maniac balsam, uden silikone.
 4. Lavera Rosen Balsam. Også god som leave-in/styling. Kan fås i de fleste helsekostforretninger (også på nettet).
 5. Wella Enrich hårkur. Godt nok med silikone, men en af de bedste hårkure jeg har prøvet. Fås hos frisører og både til fint og groft hår.
 6. Joico K-Pak hårkur, super genopbyggende hårkur, uden silikoner.
 7. Kokosolie, bruges som hårkur, men skal i INDEN man vasker håret. Evt. allerede om aftenen (ikke for meget). Vask ud med shampoo eller balsam. Er også lækker som kropsolie.
 8. Joico Curl Definer. Styling, der aktiverer, fremhæver og definerer krøllerne. Jeg bruger den kun af og til, men det er en af de bedste 'krølle-cremer' jeg har prøvet. Bruges i håndklædetørt hår.
 9. Bumble & Bumble Defrizz. God lille shine og anti-krus og en af de eneste jeg har fundet uden silikone.
 10. Styling fra John Masters. Elsker ALLE deres produkter og skulle jeg vælge én serie ville det blive John Masters! Avocado Lavender Conditioner er genial. Her er det Hair Pomade, der er god til lige at have med i tasken til at lægge krus ned og fugte håret, Shine On, den bruger jeg mest som gele i vådt hår til at kramme det op med, og Dry Hair Nourishment & Defrizzer, der er et rent olieprodukt, bruger den som shine, primært i tørt hår.
 11. Mandelolie, kan fås i Matas og helsekost. Bruger den både som shine i tørre spidser og som 'natcreme' til håret. Synes især håret har brug for lidt ekstra nu i frostvejret.
 12. Kameliaolie, kan fås i helsekostforretninger. Bruges ligesom mandelolie.
 13. Schwarzkopf Essensity Styling Juice. Jeg sprayer den primært i tørt hår og krammer det så op, for at friske krøller op inden man skal ud om aftenen eller en morgen hvor man ikke har vasket hår. Er let varmebeskyttende og er egentlig lavet til at bruge inden styling.
 14. Schwarzkopf Essensity Smoothing Cream. Styling til tørt hår. Perfekt kombination af voks med meget let hold og shine. God til at samle spidser.
 15. Klorane Shampooing à sec. Tørshampoo/hårpudder. Til øget volumen og tekstur. Eller hvis håret trænger til en lille opfrisker.
 16. Schwarzkopf OSIS+ Shine Duster, den kendte Dust It's skinnende lillesøster. En af de sjoveste shines jeg har prøvet og den fedter ikke.
Det var jo en frygtelig masse produkter.
Her kommer lige eksempler på 3 rutiner, så I får et bedre indtryk af hvordan og hvorledes.
 • Vasker hovedbunden ved at massere med fingerspidserne med Jason Naturals balsam. Skyller grundigt ud. Påfører samme balsam i længderne og friserer med en bredtandet kam og/el. fingrene. Skyller ud. Presser let vandet ud af håret med et håndklæde - gerne i krammende bevægelser opad. Påfører Joico Curl Definer ved at kramme det ind i håret med opadrettede bevægelser. Tørrer med en softstyler/diffuser. Afslutter med lidt John Masters Dry Hair Nourishment & Defrizzer.
 • Putter kokosolie i længderne og lader det sidde 10-20 min. inden jeg går i bad (så kan man ordne fødder el. lign. imens). Vasker håret med Conceived by Nature Shampoo. Skyller grundigt. Kommer Moisture Maniac fra Bed Head i hele håret og friserer det med en bredtandet kam. Skyller ud. Presser let vandet ud af håret med et håndklæde. Krammer John Masters Shine On i med opadrettede bevægelser. Lader det lufttørre.
 • Vasker hovedbunden ved at massere med fingerspidserne med Lavera rose balsam. Skyller grundigt ud. Påfører Joico K-Pak i længderne og friserer med fingre/kam, mens det sidder og virker. Skyller ud. Presser let vandet ud af håret med et håndklæde. Sprayer Essensity Styling Juice i og krammer op. Tørrer med softstyler eller ruller om to fingre og fastgør med clips og lader tørre for ekstra defineret krøl. Afslutter med Pomade fra John Masters for glans og samling.
Medmindre andet er nævnt køber jeg mine produkter hos Lookfantastic eller HQhair.
Husk at både metoden og produkterne er dem der virker for mig (og mit meget lange, grove og tørre hår), men ikke nødvendigvis for dig/jer :)
Det gælder vel i bund og grund om at finde ud af hvad der virker for en selv, men det kan jo ofte være inspirerende at høre om hvad andre gør og så plukke det ud man selv kan bruge.


Some of my favorite hair products. I - more or less - follow the Curly Girl method, therefore I don't use shampoos and if I do it's the sulfate free from Conceived by Nature. I like my conditioner free from silicone as the ones from Jason Naturals, Conceived by Nature, John Masters and Bed Heads Moisture Maniac. As for styling I'm very keen on everything by John Masters and Schwarzkopf Essensity. Last but not least i like using natural oils as coco, almond and camellia as a treat or a few drops for added shine.

12 kommentarer:

 1. Du anbefalede på et tidspunkt Mane 'n Tail produkterne... bruger du ikke dem længere?

  SvarSlet
 2. Maj - jeg bruger stadig conditioneren, men har brugt den op og har ikke en for tiden :)

  SvarSlet
 3. Glæder mig til at få fingrene i nogle af disse produkter, og tak for den lange liste af krølle-venlige produkter!!

  SvarSlet
 4. Hvordan bruger du Shine Duster'en?

  Jeg har nemlig netop modtaget én, men er helt på bar bund ift. hvad den kan bruges til...

  SvarSlet
 5. Cand.hår! :-)Klem Muuti

  SvarSlet
 6. AnjaPN - så lidt ;)

  Lisbeth - Hvis man skal gøre det rigtigt, skal man drysse lidt ud i håndfladerne og så gnide dem sammen til man nærmest får en creme (det er derfor jeg synes den er så skæg, tryllepulver... er lidt et barn) og så fordeler man den bare som alm shine. Har dog også haft held med at drysse den forsigtigt (!) i håret og så ruske rundt i det bagefter. På den måde virker den som en mellemting mellem hårpudder og shine, synes jeg.
  Held og lykke :)

  Mutti - tjek! Klem igen

  SvarSlet
 7. Jeg er virkelig imponeret over at du tager dig tid til at skrive alt dette om de rutiner du har (thumps up!!). Læser det med stor glæde, da jeg konstant søger efter inspiration til mit hår. Jeg har også fald i mit hår, så det kunne være spændende at prøve nogle af de produkter og rutiner som virker for dig. Er nok mest overrasket over, at du til tider ikke bruger shampoo, men det handler jo bare om at finde det der virker - og har slet ikke tænkt over det med sulfat og silikone i produkterne...

  Men nu vil jeg forsøge at putte lidt olie i håret (jeg har en jojobaolie, har hørt den også skulle være god), og forkæle mit hår denne snevejrsaften.

  Tak for et godt indlæg.

  Mvh. Mette

  SvarSlet
 8. Fin guide :) Dejligt med inspiration, specielt når man selv har krøller.. :)

  Kan godt se på mange af de produkter du vælger, passer til dit lækre kraftige hår :) Mit eget klasker sammen af for mange antifrizz/olie produkter :( Men mit er også meget fint og blond.. Trods krøllerne..

  John Masters laver også den bedste saltvandsspray :) Ellers bruger jeg Kevin Murphy shampoo og balsam, som også er uden sulfat og parabener :) Jeg prøver nemlig at begrænse mine hårprodukter lidt :)

  pixeleret.blogspot.com

  SvarSlet
 9. Lige en anbefaling herfra: En blanding af Citrus & Neroli detangler og Sweet Orange & Silk Protein Styling Gel fra John Masters Organics giver også nogle rigtigt flotte krøller, selv i mit fine, skandinaviske hår. Kan virkelig anbefales!

  SvarSlet
 10. Jamen det var da så lidt og tak lige over for jeres gode tilføjelser :)

  Har ikke prøvet de John Masters produkter I nævner, men elsker resten af serien, så de skal da helt sikkert prøves!

  SvarSlet
 11. Det er et af de bedste (brugbare) indlæg der har været længe her i blogland.
  Jeg vil helt sikkert prøve nogle af produkterne og jeg glæder mig allerede og er spændt på, om mit krøllede kruset hår endelig kan blive tæmmet :)
  Tak for inspirationen!

  SvarSlet
 12. Det var så lidt - mange tak for at du skriver det :)

  SvarSlet

Related Posts with Thumbnails