onsdag den 27. oktober 2010

Paris Guide part I

Der er så meget at se og gøre i Paris, at man kan bruge mange uger dér og måske endda sikkert flere år eller et helt liv. Det her er første del af vores tur gennem Paris på tre dage, de steder vi besøgte og syntes godt om. Det var, som skrevet, kærestens første gang i Paris, så der er også en del sightseeing imellem. Godt og blandet fra en af verdens smukkeste byer, værsgo' :)
Paris is such an amazing city and you could probably spend forever getting to know it. Here's the first part of our 3 days in the city of cities. What we did, saw and places we liked.
Jeg glemte selvfølgelig helt at tage billeder af vores hotel og værelset. Kun vinduet har jeg foreviget, men det var også så pænt, er helt vild med art nouveau :)
Hotellet hedder Vaneau Saint Germain og ligger på 86, Rue Vaneau i - surprise - Saint-Germain-des-Prés, rigtig dejligt og centralt sted at bo og et pænt og hyggeligt lille mellemklassehotel. De har af og til gode tilbud på deres hjemmeside (eller gennem hotels.com) og vi fik således 2 nætter for 250 €. Og wow, hvor var det bare rart at bo lidt lækkert, for en gangs skyld. Har haft så mange gode oplevelser på hostels og venners sofaer, men der er altså noget helt vildt rart og luksuriøst ved at have et lækkert værelse.
Oprindeligt ville jeg have boet på Hotel des Grandes Ecoles, 75, Rue du Cardinal Lemoine, men de var desværre fuldt booket lang tid i forvejen.
We stayed at Hotel Vaneau Saint German a nice 3 star hotel in Saint-Germain-des-Prés. 
Unfortunately I forgot to snap any pictures of the room and hotel, but i did get some shots of the pretty art nouveau windows. 
Louvre er selvsagt et besøg værd. Vi var dog ikke inde i denne omgang, men selv udefra er det jo et imponerende bekendtskab. Drømmer om en gang at have en uge i Paris og så gå på Louvre et par timer hver dag...
The Louvre. Didn't go inside this time, but even from the outside it's very impressing (and a little intimidating). 


På Rue Saint Honore kan man blandt andet besøge Miu Miu (der ikke havde 'mine' sko i min størrelse, æv) og den efterhånden noget så berømte (og hypede) konceptbutik Colette. Og noget af hypen er altså helt berettiget, Colette er en flot og anderledes butik.
Miu Miu and Colette at Rue Saint Honore.


Ladurée er næsten ikke til at komme udenom efterhånden. Denne ligger på Rue Royale 16 (vi var også i den på Rue Bonaparte, ahem). Man kan også få macarons mange andre steder i Paris og de er oftest billigere en Laduréerne og man slipper for de fuldstændig pakkede butikker.
Famous Ladurée with the lovely macarons. 16, Rue Royale.

Maison Chanel i Rue Cambon 31, hvor Coco Chanel residerede.
Coco Chanel reigned over the fashion world from No. 31 Rue Cambon.  

Repetto butikkerne i Paris er noget af en oplevelse, det er også her de parisiske ballerinaer handler og der  bliver flittigt prøvet lyserøde silkesko ved butikkens barre. På tå, forstås. Jeg nøjedes med et par af de mest behagelige højhælede støvletter, jeg nogensinde har haft. Rue de la Paix 22.
Repetto with the comfortable and chic (dance)shoes. 22, Rue de la Paix. 


Den smukke operabygning. Kan i øvrigt virkelig anbefale turistbusserne. Vi var ikke på dem i denne omgang, men jeg har engang brugt en hel dag på dem (der er 3 forskellige ruter) og det er en rigtig god måde at se byen og få et indtryk af hvordan den hænger sammen. Jow jow, det er totalt turistet, men hey det er jo i bund og grund også hvad man er...
The Parisian Opera.

Min franske café-favorit: Varm Citron Pressé, der mere eller mindre er varm limonade, som man selv søder efter behag. 
My french café favorite: Hot Citron Pressé.

Hvis ikke jeg havde været så forkølet, skulle vi have været ude at sejle på Seinen. Holder meget af kanalrundfart i København og det bliver bestemt ikke ringere af at foregå i byernes by.
Go sailing on the Seine river. A beautiful way to watch the city from riverside.

Torvet på spidsen af Ile de la Cité, Place Dauphine, her ligger mange hyggelige caféer og restauranter, bl.a. den på allerførste billede i dette indlæg.
Place Dauphine at Ile de la Cité, a soothing and zen place with a handful of nice little cafés and restaurants.

Smukke, gotiske og sagnomspundne Notre Dame. Glem endelig ikke at gå om bagved og se bagsiden, der næsten er mere imponerende.
Gothic masterpiece Notre Dame.

6 kommentarer:

 1. Hvor ser det lækkert ud, elsker dine billeder..

  SvarSlet
 2. The Louvre is closed on Tuesday--I found out the hard way on my last day. So sad, as I shall most likely never go back. I didn't think I would ever go to Paris in the first place though, so who knows.

  SvarSlet
 3. Om en måned skal jeg til Paris og er glad for lidt inspiration.:-)

  SvarSlet
 4. Fantastiske billeder!
  Hvilket program bruger du til at redigere dine billeder i?

  SvarSlet
 5. Tak skal I ha' :)

  Ang. Billeder se fanen 'foto' under headeren ;)

  SvarSlet
 6. Nøøj hvor er jeg svært glad for dine flotte billeder.
  De er enormt flotte og inspirerende.

  http://turningcolors.blogspot.com/

  SvarSlet

Related Posts with Thumbnails