fredag den 8. oktober 2010

Falafel and quinoa tabouleh


Jeg holder meget af kikærter. Bare som de er, i salater, i hummus og selvfølgelig som falafel.
Kom forleden til at tænke over, at jeg aldrig havde prøvet at lave falafler fra bunden af, så det gik jeg i rig med i går. Havde en idé om at det var vildt besværligt, men det var rigtig nemt og resultatet blev så godt, at det er noget jeg vil gøre oftere.

Fulgte mere eller mindre denne opskrift, dog med lidt mere persille og spidskommen, men uden rasp og så kom jeg også lidt chilipulver i. Jeg stegte dem i olivenolie.
Jeg brugte i øvrigt kogte kikærter (ifølge opskriften skal de være udblødte, men rå) og det gik fint. Sagen var den at jeg havde kogt dem et par dage i forvejen, da jeg troede de skulle være tilberedte til falafel og så stillet dem på køl. Men kan godt forestille mig, at det bliver for smattet med nykogte kikærter eller dem fra dåse, så lad dem enten være rå eller sæt dem på køl natten over efter kogning.


Jeg lavede også en tabouleh (marrokansk salat), der traditionelt laves med couscous, men jeg lavede den med quinoa, der er et sydamerikansk frø, der er møgsundt :)
Kogt afkølet quinoa blandes med tomattern, små stykker agurk, hakket bredbladet persille, revet citronskal og -saft, evt. lidt løg og til sidst smages til med olivenolie, salt og peber. Lidt frisk mynte ville heller ikke være dårligt heri.


Jeg serverede med grove pitabrød (planen var at bage dem selv, men orkede altså ikke...) og en klat tyrkisk yoghurt. Godt, pænt, sundt og nemt :)

Yesterday I made falafel from scratch for the first time. It was surprisingly easy and much better than the store-bought kind. I served with at tabouleh of quinoa (instead of cous cous), cucumber, parsley, mint leaves, tomatoes, lemon, pepper and olive oil + turkish yoghurt and wholemeal pita :)

12 kommentarer:

 1. Lækkert måltid! Jeg kunne forestille mig sådan nogle hjemmelavede falafler smager vildt godt!

  SvarSlet
 2. Uh, det ser meget lækkert ud. Det må jeg prøve kræfter med ved lejlighed :-)

  SvarSlet
 3. Ej, det ser bare sindsygt lækkert ud!
  jeg har selv gået og overvejet at springe ud i at lave hjemmelavede falafel - og tror de her billeder er skubbet, der skal til!
  jeg glæder mig allerede!

  Frida
  www.10diamonds.blogspot.com

  SvarSlet
 4. Jeg bliver altså altid så sulten! Hehe det ser rigtig godt ud

  SvarSlet
 5. Ser vildt lækkert ud :D Mener faktisk at der er "quinoa" i min hårkur fra Aveda, haha :D

  God fredag!
  /June
  pixeleret.blogspot.com

  SvarSlet
 6. Mmh, hjemmelavede falafler er SÅ lækre :D Salaten ser også virkelig god ud, den vil jeg prøve at lave snart :o) Tak for inspiration.

  SvarSlet
 7. Kender du sesamsovs? Eller tahindressing, bliver det også kaldt ... Det er FANTASTISK sammen med falafel (og alt andet i hele verden), synes jeg :) Klart værd at prøve, hvis man er til libanesisk mad!

  SvarSlet
 8. Mmmm hvor ser det bare lækkert ud. Elsker dit mad. Det er nemlig lige min smag i mad også. Måske du skulle lave en ugemadplan en dag på bloggen? Mangler nogen gange inspiration.
  /Louise

  SvarSlet
 9. Mums det ser lækkert ud! Elsker taboule og falafler;P
  /Gunilla

  SvarSlet
 10. Go for it girls! Det var rigtig nemt og blev goooooodt!

  June - ja den har jeg også engang brugt. Rigtig god i øvrigt :)

  Anne B.S. - nej, det må jeg da prøve. Tak for tippet! :)

  SvarSlet
 11. Skal du helt sikkert - jeg plejer at putte tahin, lidt hvidløg, og lidt mælk og citron i en minihakker, og blender indtil det får den rette konsistens :)

  SvarSlet
 12. Anne B.S. - hvor er du sej, tusind tak - det lyder lækkert og lige som noget jeg kan li' :D

  SvarSlet

Related Posts with Thumbnails