onsdag den 2. juni 2010

Lemon cupcakes in mint disguise

Jeg bagte cupcakes til den store guldmedalje i går. Både dem ovenfor som egentlig bare er citronmuffins med citronicing (det bliver jeg altså aldrig træt af) forklædt i mint og pink og nogle choko/kaffe nogle, men dem må I have til gode.

I made a lot of cupcakes yesterday. Some with a lemon sponge and lemon icing (oldie but goldie) in mint and pink disguise as above and some choco n' coffee which I'll show you some other day.










Lemon Cupcakes from The Primrose Bakery
110 g unsalted butter, at room temperature
225 g caster suger, preferably golden
2 large eggs, free-range or organic
150 g self-raising flour, sifted (jeg lagde bare melmængden sammen og tilsatte 2 tsk bagepulver)
125 g plain flour, sifted
90 ml semi-skimmed milk, at room temperature
2 tablespoons freshly squeezed lemon juice
1 tablespoon sourcream
Grated zest of 1 lemon1 teaspoon good-quality vanilla extract (jeg brugte kornene fra en vanillestang)


Preheat the oven to 160 degrees celcius and line a 12-hole muffin tray with cupcake cases.
Cream the butter and sugar until mixture is pale, about 3-5 minutes using an electric hand mixer.
Add the eggs one at a time, mix well between each.


Add one-third of the flours to the creamed mixture and beat well. Pour in one-third of the milk (with vanilla extract, lemon juice and zest and sourcream in it) and beat again. Repeat until all flour and milk have been added.


Spoon the mixture into the cupcake cases, filling them to about two-thirds full. Bake them for about 25 minutes, until slightly raised and golden brown.


Lemon Buttercream Icing
110g unsalted butter, at room temperature
2 tablespoons freshly squeezed lemon juice
Grated zest of 1 lemon (2 teaspoons)
500 g icing sugar, sifted

Food coloring (i used a few drops of green and one drop of blue)
Sprinkles, Smarties and/or strawberries

Beat the butter, lemon juice and zest and half the icing sugar until smooth - this can take several minutes with an electric hand mixer. Gradually add the remainder of the icing sugar and beat until thick and creamy. Color if you want - one drop at a time :)


Spread the icing on cupcakes and decorate. The icing will set slightly, so make sure to put the coconut on at once.






20 kommentarer:

  1. Hej Emily,

    Hvordan laver du glasuren? Og hvordan ligger du den så flot på? Mit bliver altid noget værre makværk.

    //Betina

    SvarSlet
  2. Mums, hvor ser de lækre ud!!

    Ditte

    SvarSlet
  3. hvor ser de bare lækre ud! glæder mig til en opskrift :)

    SvarSlet
  4. Hvor ser det dog godt ud ! Helt utroligt, bliver jeg også nødt til at lave en dag nu!

    Line Østergaard

    SvarSlet
  5. Åh min gud, det ser herligt ud! Vil også gerne vide hvordan du laver din frosting?

    - Sine

    SvarSlet
  6. Det ligner sørme ikke de cupcakes jeg lavede forleden, som til forveksling lignede pøller (lav ikke brun iceing!!)... Så please stik mig en opskrift, så jeg kan lave nogle ordentlig høhø...

    SvarSlet
  7. Hvor ser de lækre og sommeragtige ud :o)
    Glæder mig til en opskrift...!

    SvarSlet
  8. Mmmmm!! XD Det ser lækkert ud! savle, savle! ;D Dejligt med alle de lækre sommerfarver!

    SvarSlet
  9. these look decadent and fun! Yum!

    SvarSlet
  10. Du fortjener en award for din blog, så derfor er du blevet tagget i en award af mig!

    Tjek min blog for mere info;)

    - Sophie

    SvarSlet
  11. ååh ha da da hvor ser det lækkert ud, bliver helt lækker sulten !!

    SvarSlet
  12. Årh, hvad - dem skal jeg da nok lige prøve
    af denne upcoming weekend !! :-D

    /Linda

    SvarSlet
  13. Great post!!! and loving the pictures aswell!

    SvarSlet
  14. Thx ladies!! :)

    Tusind tak for jeres fine kommentarer :D

    Betina - jeg 'smører' det på med en kniv. Først en god klat på den ene side som man kører halvvejs rundt og så en god klat på den anden, som ligeledes køres halvvejs rundt og sluttes af i midten. Øvelse gør mester og det er jeg langt fra endnu... Må hellere bage nogle flere cupcakes ;)

    SvarSlet
  15. er icing sugar det samme som flormelis?
    De ser bare sååå gode ud!

    SvarSlet
  16. Anonym - det er det nemlig ;)

    SvarSlet
  17. Hej Emily,
    Sidder lige og scroller din blogs cupcake-opskrifter igennem, har allernådigst fået lov at bage nogle til kærestens 30 års fødselsdag på lørdag (selvom han synes det er virkelig tøset og latte-agtigt ;-)) og så vil jeg bare være helt sikker på, hvad brun caster-sugar helt præcist er? Puddersukker?

    SvarSlet
  18. Hehe... hvor flinkt af ham :)
    Det er bare rørsukker, du kan evt. købe den 'grove' brune, men jeg har også bare gjort det med alm rørsukker og det fungerer fint.
    God fornøjelse og tillykke med ham.

    SvarSlet

Related Posts with Thumbnails