søndag den 2. maj 2010

Cats n' dogs

dress Zara// cardigan Gina Tricot// shoes Zara

Selvom jeg er et hundemenneske kunne jeg ikke stå for Zaras, i blogland efterhånden berygtede, kattekjole. Kunne godt lide snittet, farven, stoffet og selvfølgelig printet, så den kom med hjem. Og mine 'feriebørn' kunne heldigvis stadig lide mig på trods af katteindpakningen ;)

Den er jo noget af et Miu Miu rip off og jeg har helt ærligt selv svært ved at finde ud af, hvor jeg synes grænsen går. 
Hvad siger I? Er det ok, når high street kæderne mere eller mindre kopierer? 
Man kommer jo aldrig uden om, at de 'lader sig inspirere' og det er jo også rart nok for alle os, der ikke har råd til en garderobe udelukkende med originaler og stadig gerne vil følge tidens tendenser. Men der er jo flere tilfælde - og her er kattekjolen langt fra det værste eksempel - hvor der nærmest er tale om direkte plagiater. Især indenfor sko og tasker hos bl.a. Friis og co., Modekungen, Queens Wardrobe og mange flere. Selvfølgelig uden selve mærket/brandet, da der jo så ville være tale om en rigtig kopi og dermed noget ulovligt. 
Som skrevet ved jeg ikke helt selv, hvad jeg skal synes, men jeg kan af og til godt få det lidt mærkeligt med den (især i blogosfæren) florerende 'kopi'hyldest - så det ville være sejt at høre jeres mening ;) 
Er rip offs hot eller not og hvor går grænsen?

Even though I'm a dog-person, I had to have this Miu Miu inspired Zara cat-print dress. Gladly the dogs still wanted to hang with me despite my cat-wrap :)

16 kommentarer:

 1. Personligt synes jeg det er helt i orden, så længe der er i hvert fald en lille forskel (og jeg mener ikke bare at mærket mangler..) Kæden skal helst tage et fedt item, og gøre det deres eget, mens det stadig ligner. Kan de det, så er jeg fan (:

  btw - you rock socks in sandals :b

  SvarSlet
 2. Hvor ser du bare fin ud, Emily! Kjolen må jeg også ha - hvornår købte du den, og var der mange tilbage?

  SvarSlet
 3. WOW, hvor er dine sko dog lækre!!

  SvarSlet
 4. Hvor er den kjole bare fin - og søde hunde:)

  SvarSlet
 5. Hej piger. Tak for jeres søde kommentarer ;)

  Skille - den er modtaget og tror egentlig at jeg er ret enig.

  Anna - jeg købte den i Fields i onsdags og der var der en del tilbage.

  SvarSlet
 6. Sikke nogle dejlige hunde!

  SvarSlet
 7. Nej hvor er de altså bare uimodståelige de hunde!..

  Og hvor er din frisure bare fed lige der! :D

  http://graastyle.blogspot.com/

  SvarSlet
 8. Louisa og Frk. Graa - tak tak ;)

  SvarSlet
 9. Rigtig skønne billeder, ser helt professionelle ud :)
  Jeg er ret meget imod kopiprodukter - mest tasker og sådan. Nu skal jeg ikke gå i gang med et langt foredrag, men dem du kan købe i thailand osv. Du aner ikke hvad de er lavet af, hvor de er lavet og det er typisk organiserede bander, som står bag. Så det kan man selvfølgelig på ingen måde støtte.
  Men at man blir inspireret til at sætte nogle katte på sin kjole, det kan jeg ikke have noget imod - katte og svaler er der jo ingen, som har eneret på :)

  SvarSlet
 10. frafemtesal- takker;) er helt enig mht deciderede kopier, der jo som oftest også er i en sørgelig kvalitet. Tak for at du ville dele din mening mht highstreet ripoffs :)

  SvarSlet
 11. hvor ser du altså fin ud!
  med hensyn til kopier, så er jeg altså også imod direkte rip-offs. som der bliver nævnt længere oppe, så er det fedest, hvis high-street kæderne kan blive inspireret af de store designere men samtidig gøre det til deres eget. Skoene som fx. bliver vist hos Maria fra Modemedmere synes jeg er lidt for meget en kopi - selvom det dog stadig er fristende, da de jo er noget billigere end originalen ;)

  SvarSlet
 12. Camilla - tusind tak ;)
  Ja tror også det er mere eller mindre der jeg ligger; altså hvis det er helt magen til med undtagelse af selve mærket, så er det for meget. Men jo fristende af og til, men på sin vis også lidt trist. Som med alting der foregiver at være noget det ikke er...

  SvarSlet
 13. Nu er Zara jo berømte for at kopiere catwalken og sende deres styles i butikkerne 2-3 uger efter, så de er vel egentlig meget åbne om at det er det de gør - og det er vel sådan de fleste high street stores fungerer. Personligt synes jeg også der er en grænse, blev fx. ret træt af Friis Co. på et tidspunkt. Se mit sure indlæg her:
  http://nutellah.blogspot.com/2010/01/hmmmm.html

  Fin blog forresten, meldte mig lige som fast læser. God weekend!

  SvarSlet
 14. Jep, der ER en grænse, men den er - som du også selv skriver i dit 'sure' indlæg - så hårfin at den er lidt svær at definere og det er selvfølgelig op til folk selv at afgøre hvad de synes er ok. Men synes at det er godt at vi sætter spørgsmålstegn ved det og reflekterer lidt over det, i stedet for bare at acceptere at det er sådan ;)
  Vi skulle jo nødig, som bloggere, bare blive hovedløse konsumentr, der fordrer merforbrug på trods af al etik og moral.

  Og tusind tak, det er jeg glad for at du synes. Og i lige måde ;)
  Og tak

  SvarSlet
 15. bliver simpelthen nødt til at spørge hvor dine fine sokker er fra? :)

  SvarSlet
 16. De er fra Illums herreafdeling ;) 3 par for hundrede kroner, så det er til at have med at gøre :D

  SvarSlet

Related Posts with Thumbnails